Testlab

Velkommen til Forus Testlab!

Forus TestLab holder til i flotte omgivelser hos FOMO utenfor Stavanger. Vi kan som eneste testlab i Rogaland tilby både laktattesting og kroppsanalyser med InBody770.

Kundene våre er stort sett mosjonister på ulike nivåer, men vi har også erfaring med testing av idrettsutøvere. Med utgangspunkt i resultatene, kan du få et skreddersydd treningsprogram tilpasset akkurat din kropp og dine målsettinger. 

Vi tilbyr også opplegg for bedrifter i distriktet. Mer informasjon finner du under overskriften BEDRIFT.

Laktatprofil
Testing av laktatprofil gjøres for å finne den høyeste intensiteten hvor det er likevekt mellom produksjon og eliminasjon av melkesyre. Denne intensiteten kalles gjerne anaerob terskel. Når du kjenner terskelverdiene dine, vil det være lettere å vite hvor pulsen bør ligge for å optimalisere treningen. Det handler rett og slett om å trene litt smartere!

Tar du er ny test etter for eksempel 3  – 6 måneder, vil du kunne se en eventuell fremgang etter gjennomført treningsperiode. Testen foregår på tredemølle eller sykkelrulle, og vi tar utgangspunkt i Olympiatoppens testprotokoller. 

En laktattest starter med veldig rolig intensitet. Belastningen (km/t eller watt) økes deretter ca hvert 5. minutt. På slutten av hver belastingsøkning måles puls og melkesyreverdi. Testen avsluttes når vi har funnet anaerob terskel.

Etter at testen er gjennomført (tar ca 40 min) får du en gjennomgang av dine resultater. Du vil også få en utfyllende rapport med alle resultatene dine per e-post.

Kroppsanalyse
Vi er blant de første aktørene i Norge og eneste i Rogaland som kan tilby kroppsanalyser med InBody770. Instrumentet regnes som et av verdens mest nøyaktige og brukes blant annet av flere sykehus, NTNU og Norges idrettshøyskole. Tar du en test nå og en retest etter 3-6 måneder, får du se hvordan kroppssammensetningen din utvikler seg. Jevnlig bruk av InBody770 har vist seg å være veldig motiverende og bevisstgjørende i forhold til egen helse.

Måle blant annet:
-Muskelmasse i kg
-Fettprosent
-Visceralt fett (fett rundt indre organer)
-Hvileforbrenning i kcal
-Livvidde
-Væskebalanse

Om oss
Våre testledere er Stian Gilje og Cato Tjåland. Stian var en av Norges beste skiskyttere og jobber til daglig som fysioterapeut hos Jæren Sportmed. I 2017 vant han ekstrem – triatlonet ThorXtri. Cato drev tidligere med triatlon og har 10 års erfaring med InBody – kroppsanalyser. Han har blant annet vært testansvarlig for flere forskningsprosjekter i regi av Universitetet i Stavanger.

Bedrift
Vi leverer også tjenester til bedrifter i distriktet. Det kan feks være en dag med kroppsanalyse, eller en oppfølgingspakke i forhold til et løp eller sykkelritt. 

Blant våre kunder er Teknaconsult som deltok i Sandnesløpet med flere ansatte 25. mai. I begynnelsen av februar ble alle testet både i forhold til kroppssammensetning og kondisjon. De fikk deretter skreddersydde programmer som de har fulgt fra dag en. Retestingen ble gjort i midten av mai. Da fikk de se svart på hvitt hvordan kondisjon og kroppssammensetning hadde forbedret seg siden første test. I løpet av oppfølgingsperioden, har vi også arrangert kurs i løpeteknikk og holdt foredrag om “Smart intervalltrening”.

Dere er hjertelig velkomne til våre lokaler i Luramyrveien 25A, eller vi kan også ta med oss utstyret til deres bedrift.

PRISER:

-Laktatprofil: kr 1200,-

-Laktatprofil med retest: kr 1800,-

-Kroppsanalyse: kr 500,-

-Kroppsanalyse med retest: kr 800,-

-Laktatprofil og kroppsanalyse: kr 1500,-

-Laktatprofil og kroppsanalyse med retesting: kr 2400,-

-Løpsanalyse (45 min): kr 900,-

Vi gir egne grupperabatter til bedrifter, treningssentre og idrettslag. Ta gjerne kontakt, så setter vi sammen et bra opplegg for dere.

Send en mail til post@forustestlab.no for å booke time eller ta direkte kontakt med testansvarlig Cato Tjåland på tlf: 40 86 13 35

Adresse: Grenseveien 21, 4313 SANDNES