Testlab

Velkommen til Forus Testlab!

Forus TestLab holder til i flotte omgivelser hos FOMO utenfor Stavanger. Vi kan som eneste testlab i Rogaland tilby både laktattesting og kroppsanalyser med InBody770.

Kundene våre er stort sett mosjonister på ulike nivåer, men vi har også erfaring med testing av idrettsutøvere. Med utgangspunkt i resultatene, kan du få et skreddersydd treningsprogram tilpasset akkurat din kropp og dine målsettinger. 

Vi tilbyr også opplegg for bedrifter i distriktet. Mer informasjon finner du under overskriften BEDRIFT.

Laktatprofil
Testing av laktatprofil gjøres for å finne den høyeste intensiteten hvor det er likevekt mellom produksjon og eliminasjon av melkesyre. Denne intensiteten kalles gjerne anaerob terskel. Når du kjenner terskelverdiene dine, vil det være lettere å vite hvor pulsen bør ligge for å optimalisere treningen. Det handler rett og slett om å trene litt smartere!

Tar du er ny test etter for eksempel 3  – 6 måneder, vil du kunne se en eventuell fremgang etter gjennomført treningsperiode. Testen foregår på tredemølle eller sykkelrulle, og vi tar utgangspunkt i Olympiatoppens testprotokoller. 

En laktattest starter med veldig rolig intensitet. Belastningen (km/t eller watt) økes deretter ca hvert 5. minutt. På slutten av hver belastingsøkning måles puls og melkesyreverdi. Testen avsluttes når vi har funnet anaerob terskel.

Etter at testen er gjennomført (tar ca 40 min) får du en gjennomgang av dine resultater. Du vil også få en utfyllende rapport med alle resultatene dine per e-post.

Kroppsanalyse
Vi er blant de første aktørene i Norge og eneste i Rogaland som kan tilby kroppsanalyser med InBody770. Instrumentet regnes som et av verdens mest nøyaktige og brukes blant annet av flere sykehus, NTNU og Norges idrettshøyskole. Tar du en test nå og en retest etter 3-6 måneder, får du se hvordan kroppssammensetningen din utvikler seg. Jevnlig bruk av InBody770 har vist seg å være veldig motiverende og bevisstgjørende i forhold til egen helse.

Måle blant annet:
-Muskelmasse i kg
-Fettprosent
-Visceralt fett (fett rundt indre organer)
-Hvileforbrenning i kcal
-Livvidde
-Væskebalanse

Om oss
Våre testledere Cato Tjåland og Jesper Gejl Hansen. Cato drev tidligere aktivt med triatlon og har de 10 siste årene jobbet mye med medisinsk kroppsanalyse. Han var blant annet testansvarlig for flere forskningsprosjekter i regi av Universitetet i Stavanger. Jesper jobber til daglig med sykling og hjelper blant annet Team Coop med å optimalisere utstyret de bruker for å hevde seg på høyeste nivå. Han er utdannet ved Syddansk Universitet, og har skrevet barcheloroppgave med tittelen ”Effekt af styrketræning på veltrenede løpere og syklister”. 

Bedrift
Vi leverer også tjenester til bedrifter i distriktet. Det kan feks være en dag med kroppsanalyse, eller en oppfølgingspakke i forhold til et løp eller sykkelritt. 

Dere er hjertelig velkomne til våre flotte lokaler hos FOMO i Grenseveien 21. Vi kan også ta med oss utstyret til deres bedrift.

PRISER:

-Laktatprofil m/detaljert rapport: kr 1200,-

-Laktatprofil med retest: kr 1800,-

-Kroppsanalyse: kr 500,-

-Kroppsanalyse med retest: kr 800,-

-Laktatprofil og kroppsanalyse: kr 1500,-

-Laktatprofil og kroppsanalyse med retesting: kr 2400,-

-Løpsanalyse (45 min): kr 900,-

Vi gir egne grupperabatter til bedrifter, treningssentre og idrettslag. Ta gjerne kontakt, så setter vi sammen et bra opplegg for dere.

Send en mail til post@forustestlab.no for å booke time eller ta direkte kontakt med testansvarlig Cato Tjåland på tlf: 40 86 13 35

Adresse: Grenseveien 21, 4313 SANDNES